Weekendtip: Heerlijk Hastière. #visitbelgium

Ik vertrek op weekend en ga naar…Hastière. Eventjes om de hoek van Dinant en vlak bij de Maas ligt dit klein dorpje. Het heeft alles wat je nodig hebt, een frituur, bakker, slager, zaterdagmarkt en… essentiëel bij warm weer: een ijsjeskraam! 

Ben je met een hele hoop is de volledig gerenoveerde Gite van Hastière een hele goed en betaalbare optie. TopTip, recht tegenover de Gite bevindt zich een frituur dus als het eten wat tegenvalt heb je altijd een plan B.

De tuin en oprit van de Gite is volledig afsluitbaar en daardoor een dankbare optie voor groepen met kinderen. Stap je even buiten de Gite ben je op een paar stappen bij de Maas met een heerlijk uitzicht. Rustig is het er niet want de auto’s razen er voorbij.

IMG_1061[1]

Wil je rust moet je meer de hoogte intrekken en kan je heerlijk wandelen tussen wijd uitgestrekte landschappen.

Het kasteel van Freÿr is er niet zo ver vandaag en zeker een top aanrader. Het kasteel zelf is een bezienswaardigheid en lijkt wel een klein Versailles. De kamers, het meubilair tot zelfs het behangpapier is vrij intact gebleven en voor de luttele som van 6.5€ vrij te bezoeken.

Geniet hier vooral van de prachtig aangelegde tuinen. Droom weg bij de vijvers, wandel door de aangelegde doolhofjes of zoek het verfrissende gezelschap van een fontein op. Het is eventjes terugblikken naar andere tijden toen hertogen en hun koninklijke gasten hier “residentie” namen.

Cool feit: Door de residentie liep een oude spoorweg die nu volledig overwoekerd is.. vergane glorie op z’n best.

IMG_1054[1]

Een beetje autoporno: Heb je een kasteel, moet er ook iets interessants op de oprit staan, niet? We waren niet teleurgesteld… 😉

Uiteindelijk is het een dik uurtje rijden om jezelf te verliezen in een volledige andere wereld. Veel groen, grootse uitzichten en het gezelschap van goede vrienden… Meer moet dat niet zijn, toch?

X

 

Advertenties

2 gedachtes over “Weekendtip: Heerlijk Hastière. #visitbelgium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s