DAG4: Leave New York as a real New Yorker

Na een paar bewogen dagen in New York breekt de laatste dag aan. Afscheid is voor later dus nu volop genieten van New York. Op een heerlijke Lente dag met stralende zon gaan we volop van Central Park genieten, als echte New Yorkers, gevolgd door een bezoekje aan Top of The Rock en shoppen (of wat had je gedacht!)

Het schema:

 • 07:00: Opstaan en afscheid nemen van de heerlijkste bedjes in New York
 • 09:00: Gepakt en gezakt op de bus
 • 10:00: Central park en Strawberry fields
 • 11:45: Top of the Rock
 • 13:00: Lunch @ QI
 • 14:00: 5th Avenue, Shake Shack, Times Square & the Rock bar
 • 18:00 Emperiol Theater en vertrek naar Newark Airport
 • Newark Airport: dinner met de groep
 • 21:45: Vliegen naar Amsterdam
 • THE END!

Beste bedden ooit..

Vandaag is het lekker lang uitslapen geblazen want de bus vertrekt een vol half uur later naar NYC 🙂 Er is nog de kleine zaak van inpakken en uitchecken maar mijn bedje is echt te héérlijk. Ik ga ze missen die zalige matrasjes van het Persipanny Sheraton hotel.

Lente in NYC

Wat me opvalt is dat New York best wel groen is. Veel bomen, veel bloemen en net nu het Lente wordt is dat een meevallertje voor mijn camera 🙂 Vandaag staat een bezoekje aan Central park op het programma.. Eerst het gedenkteken voor John Lennon aan strawberry fields en dan de rest van het immense park ontdekken…in de Lentezon…#Genieten!

Top of the Rock

Als een racket schiet je in de lift 77 verdiepingen hoog. Eenmaal boven geniet je van een adembenemende panorama vanaf binnen en buiten platforms in de 3 laatste verdiepingen van dit fantastische art-déco gebouw. Een unieke en vooral winderige ervaring! Hou vooral de camera klaar want dit is de money-shot!

DSCF0596

Trendy restaurants zijn de beste…

Vandaag staat de moderne Thaïse keuken op het lunchmenu. In een uiterst trendy setting, lees spierwit met ornate kandelaars in visbokalen en nauwelijks licht genieten we van onze laatste groepslunch in NYC. De menukeuze was enorm groot maar zelden heb ik zo lekker gegeten. Mijn keuze viel op de Ginger dish en als grote liefhebber heb ik gesmuld.

Shopping

5th Avenue baby!!!! Ga eens langs bij de grote merken en jaag je credit card doodsangsten aan. 🙂 Mooie dingen gezien, weinig gekocht dan verkies ik toch kleine vintage marktjes of speciaalzaakjes. Zeker op het plan stond de Apple store #fangirl en wie spotten wij op Times Square…de legendarische nacked cowboy, die heel erg aardig is trouwens. Om te eindigen en de voetjes een welverdiende rust trekken we naar een echte sportsbar… “the Rock” om te proeven van een Ginger Ale.

Het meest verwarrende airport ooit!

Voordeel aan Newark Airport is dat het dichterbij ligt dan JFK, maar het is wel een pak verwarrender. Problemen met tickets, bagage handling, boarding cards en alweer eindeloze wachtrijen. Binnen kon je terecht bij een groot foodcourt, allerlei zaakjes boden hun heerlijke gerechten aan, terwijl ze het klaarmaakten kreeg je een briefje en mocht je plaatsnemen in …alweer een nieuwe rij.. om te betalen. Veel restaurantjes en 1 rij om te betalen, moet ik er een tekeningetje bij maken… Het was wel lekker gelukkig!

De terugvlucht..

En zo met veel spijt nemen we afscheid van New York met een prachtig vertrek boven de verlichte skyline van Manhattan Island. Vaarwel New York, … until we meet again!

Voor het hele verhaal over mijn #NYCtrip:

X

Advertenties

4 gedachtes over “DAG4: Leave New York as a real New Yorker

 1. Pingback: New York citytrip : alle begin is moeilijk! | Blue tales

 2. Pingback: #NYCtrip: een woordje van dank! | Blue tales

 3. Pingback: DAG3: Downtown New York | Blue tales

 4. Pingback: DAG2: 25 uur in 1 dag #NYCtrip | Blue tales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s