Mijn digitale detox

Wat gebeurt er als je de digitale wereld een weekje buiten spel zet?  Op die vragen wil ik een antwoord en daarom ga ik ervoor… Een week lang ga ik gewoon offline, ik verorber geen snelle sociale media snack in de wachtrij en ik maak geen enkele vluchtige bijdrage tot de digitale consumptie maatschappij.

Voor mij is dit geen gemakkelijke opdracht want ik werk als online marketeer en ik speel als blogger, dus opgeteld is dat hele dagen en vele nachten online.

Hieronder volgend enkele van mijn ervaringen:

  1. Ik ben een beetje eenzaam

Hoe je het ook draait of keert de vele sociale netwerken zorgen voor een constant sociaal groepsgevoel, je bent nooit alleen. Ben je wel alleen kan je ook niet afspreken, want ik ben niet bereikbaar.

  1. Ik verveel mij

Op de trein, in de rij, op de wc overal wacht ik nu een beetje, want zonder dat handige apparaatje aan mijn hand vergroeid is er weinig entertainment te vinden rond mij.

  1. Ik ben een beetje dommer

Wat mis ik google…nu moet ik elk probleem of vraag die er op mij afkomt zelf oplossen zonder een enorme database aan mijn vingertoppen.

  1. ik ben een beetje verloren

Zonder mijn google maps lijken alle straten een stomende kom spagettislierten in die onbekende stad.

Zou het geen fantastische uitvinding zijn om google maps ook analoog uit te printen en dan kon ik met een papiertje de weg zoeken?

  1. Ik ben een beetje onrustiger

Elke minuut dat ik offline ben groeit mijn e-mail bestand, verzwaart mijn dropbox en bouwt de nieuwe informatie op. De angst om ‘iets’ te missen neemt toe (#fomo). Ik word hier niet rustig, ik bereid me voor op een gigantische inhaalbeweging.

… en dan huil ik. Ja, gesnotter, geween en gedoe …zomaar op een treinperron. De belangrijke afspraak, en de trein is te laat, ik ben te laat, ik kan niemand bereiken en ik voel me gewoon helemaal machteloos… once a drama-queen 🙂

Ik kan dus inderdaad leven zonder een constante digitale inmenging, zelfs na een weekje ontbering leef ik nog. Maar het leven went net iets moeilijker, iets onbekender en iets minder aantrekkelijk in mijn ogen. Doe zelf de digitale detox en laat me weten wat je ervan vindt…

X

PS: ik fotografeer digitaal dus deze keer ook geen foto’s, maar ik maak het goed (beloofd!)

Advertenties

3 gedachtes over “Mijn digitale detox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s