De #femmablogschool in actie!

Bloggen is hot! Voor elke citytrip, restaurantbezoek of hobbyproject heb je wel een blogger die je op weg kan helpen. Bloggers zijn dan ook zalig, ze zijn gepassioneerd over iets en willen dit delen online…maar ook offline. Met dit in het achterhoofd trok ik naar de #femmablogschool die plaats vond in mijn stad #Mechelen. (meevallertje)

femmablogschool

 La vie en rose 

 Bij het binnenkomen was de toon direct gezet…dit gaat een vrouwenweekend worden. Het knusse zolderkamertje van brouwerij het Anker was feestelijk roos aangekleed.  Helemaal Girly was het niet want onze Stanny stond zijn mannetje tussen al die vrouwen en hij had ons snel rond zijn vingertje gewikkeld.

Het was voor mij wel eventjes zoeken want de meeste ‘leerling’ blogsters hadden wel een onderlinge creatieve link, naaien, stofjes, koken, … en laat ik in die dingen nu eens niet uitblinken. 

 
Social media for life 

 Binnen het eerste kwartier, had ik al het wifi password bemachtigd (score!), kregen we de hashtag al door en begon het tweeten, instagrammen, facebooken,… er zijn weinig plaatsen waar dit sociaal aanvaard is, maar hier is het gewoon de norm. #HomeSweetHome. Voor de andere rare gewoontes die opvielen op deze eerste dag van de workshop verwijs ik je naar de heel erg leuke blogpost van Miss Pixie.

 

Sit back, relax en enjoy

Een voor een passeren er hier ongelooflijk charmante madammen de revue. Ze vertellen over hun inspiratie, hun blog en wel hun passies… blogsters in real life! Het is een beetje moeilijk om niet starstruck te zijn als Lobke Gielkens, Riet Vandewalle, Erika Van Tielen en Griet De Smedt voor je neus staan en in geuren en kleuren vertellen over hun blog ervaringen. Met uitzondering van Erika, zijn ze al een tijdje bezig en het bloggen zit ondertussen vergroeid in hun DNA, in de opvoeding van hun kinderen en ook in hun jobkeuzes.

 
Waarom bloggen? 

 De woorden van Griet wegen zwaar door. Ze voelde op een bepaald moment dat ze “aan het verdrinken was in het dagelijkse leven.” Bloggen is voor haar een moment om de tijd stil te zetten, maar ook om een soort parallelle wereld te maken waarin alles veilig, vertrouwd en eigen is. Je eigen blog met je eigen regels, je eigen content en je eigen wetten 🙂 Zo herkenbaar en zo mooi verwoord! 

 
Workshop bloggen bij Lobke

FemmablogschoolBloggen gebeurt niet zomaar, er zijn regels die je leven gemakkelijker kan maken. Wat werkt er, hoe kan je beter gevonden worden, hoe lezen mensen een tekst,… Ik heb zo mijn eigen methode en die is traag, ik weet het maar zo werkt mijn blogbrein nu eenmaal. Opdracht in de workshop, maak nu een blogpost in 45 minuutjes en presenteer hem. PANIEK!!! ik start normaal van een foto en daarrond komt iets, nu had ik geen foto, geen inspiratie en een deadline. 

 
Na regen komt zonneschijn.

Na een minder geslaagde blogpost was het nu tijd voor fotografie…

I love it! Onze lesgeefster was zo lief en charmant, hele verhalen over haar lief en hun hond. Ik was al verkocht! Tijd voor wat actie, maak een foto!

2015-05-09 16.13.00Die roze bol hing al heel de ochtend in mijn zicht dus ik vloog erop. Mikken met de smartphone, camera, action! Ok, maak nu van datzelfde voorwerp 10 foto’s. toffe oefening, met een duidelijk doel, laten inzien dat een ander standpunt voor een veel interessanter beeld kan zorgen dan gewoon het alledaagse ‘vanuit oogpunt’ gezichtspunt. Véél nuttige tips, herleidbaar tot 4 hoofdpunten;

  1. Standpunt
  2. Kaderage
  3. Afstand
  4. Licht

Vanzelfsprekend hebben we hierop mogen oefenen en heeft Vicky ons al helemaal warm gemaakt over haar boek dat in juni uitkomt “fotograferen met een smartphone“.

Einde deel 1

Morgen nog een hele dag #femmablogschool en dan zien we ook @dailybits nog eens in actie… en dat voor een groep roze madammen. SEO4life… ik kijk er al naar uit!

X

Advertenties

Een gedachte over “De #femmablogschool in actie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s