Eerst neem ik Mechelen in, daarna de wereld!!!

Wie heeft er al ooit Monopolie gespeeld? Het bordspel, waar je met vrienden of familie gezellig rond de tafel zit. Met een hapje en een drankje bouw je een mooie portfolio op van huizen en hotels of ga je ten onder en eindig je in de goot.
Mechelen Grote MarktPak het eens anders aan…
Werk je in Mechelen en besluit je afdeling aan een teambuilding spel te doen, gaat het er iets minder gemoedelijk aan toe.  Niet alleen moet je als team leren samenwerken met collega’s, je moet ook collega’s verslaan. Je moet listig zijn, een goede tactiek hebben en als meester strateeg aan het werk gaan met maar 1 doel! DE OVERWINNING
Het spel…
Je speelterrein is Mechelen. Je (toekomstige) bezittingen zijn de bezienswaardigheden van de Dijlestad, die elk een geld waarde vertegenwoordigen. Aan jouw team de uitdaging om met drie walkie-talkies en drie smartphones (met gps functie) locatie na locatie in te sluiten en zo kassa kassa! Alleen… het andere team heeft dezelfde locaties op het oog en wil ook winnen.
GeenKathedraal Mechelen genade, the winner takes it all! 
Je moet ook strategisch denken, want verspreid over de stad staan koffertjes die de waarde van je volgende locatie kunnen vermeerderen of verminderen. Wat het dan weer onuitstaanbaar spannend maakt is dat tot het laatste kwartier constant de bankrekening van je tegenstanders in de gaten kan houden om precies te zien hoeveel geld ze al hebben. Het laatste kwartier zie je niets, … dus blijft het nagelbijten tot op het einde.
Pas op!!! De locatie van het andere team moet je ook ontzettend in de gaten houden, want het gevaar schuilt dat de tegenpartij jouw team omsingelt en er met je geldwaarde ervandoor gaat.
Mede door het feit dat ons team verloren is, kan ik je ‘groen’ meedelen dat meedoen belangrijker is dan winnen! Het spel was echt wel heel erg leuk en ik vertel je waarom:.
  •  Met zijn 300 beschermde monumenten, de Grote Markt en tal van gezellige pleintjes is Mechelen een prachtig Monopoly decor.
  • Het was een prachtige dag, koud met zonneschijn en ik heb leuke nieuwe locaties in Mechelen leren kennen. Wat wel meegenomen is voor mijn job 🙂
  • Daarnaast was samenwerken essentieel om dit spel te spelen en op dat moment leer je je collega’s goed kennen. Hun inzicht in het spel, hun inzet om het toch maar te halen en hun positieve aanmoedigingen aan elkaar.
  • Je ziet ook heel duidelijk wie heel competitief is ingesteld en wie niet. 🙂
  • Het is gewoon ook eens spelen, wanneer nemen wij als volwassenen nog eens de tijd om als zotten door een stad te rennen om een denkbeeldige bankier te vangen of naar elkaar te roepen via een walkie-talkie. Zalig toch gewoon.
  • Persoonlijk nota: ik ben niet doodgegaan van een beetje rennen dus misschien moet ik toch maar meer uit mijn luie zetel komen en mijn loopschoenen verder inlopen.

Voor iedereen die ik warm heb gekregen voor dit spel. De website is http://www.geoteam.be/monopolis

veel plezier ermee en ik eindig met deze post van de organisatie.

monopoly MechelenDat 2015 een fantastisch jaar wordt, staat nu al vast. Het eerste Monopolis record van het jaar werd neergezet. Deze collega’s uit Mechelen, hebben het monopolie van hun stad herovert en meteen het record aardig scherper gesteld! Het lijkt er op dat het een tijdje stand zal houden want het is tevens het hoogste bedrag dat ooit gescoord werd in de www.geoteam.be/monopolis geschiedenis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s