4 Pro tips voor het kiezen van tegels voor de badkamermuur.

4 Pro tips voor het kiezen van tegels voor de badkamermuur.Als Copywriter moet je over de meest verschillende onderwerpen kunnen schrijven. Vorige week werd mij gevraagd iets te schrijven over badkamertegels. Trust me, de-ver-van-mijn-bed show. Na wat research en een hulpvaardige vriendin ging er een wereld van badkamer tegels voor mij open. Het artikel is niet verkocht, dus onder het motto, sharing is caring, deel ik deze openbaring met jullie ;-). Veel plezier. 

Een wereld van badkamertegels

Zelfs de kleinste badkamer wordt tegenwoordig omgetoverd tot een persoonlijke wellness ruimte. De badkamer als een praktische ruimte voor onze dagelijkse hygiëne is voorbijgestreefd en moet nu ruimte maken voor een oase van rust, bezinning en ontspanning.

Het loont om stil te staan bij de keuzes die we maken in het (ver)bouwen van deze natte ruimte. Het kiezen van tegels voor de badkamermuur zijn bepalend voor het verdere design van je badkamer. Ik zet even enkele belangrijke punten op een rijtje voor het kiezen van badkamertegels.

  1. Denk goed na over je materiaal keuze!

De klassiekers, zoals keramische en mozaïek tegels, krijgen nog steeds de ruime voorkeur. Niet alleen zijn ze makkelijk te onderhouden, maar ze staan bekend om hun goede waterdichtheid en zijn verkrijgbaar in enorm veel formaten en kleuren.badkamertegels kiezen

Natuursteen zorgt voor een unieke look in de badkamer, maar er hangen wel enkele grote nadelen aan vast. Vooral op vlak van onderhoud vergt natuursteen veel meer dan de andere materialen.

  1. Stel de juiste vragen in de winkel!

Zoals je later zal merken uit het prijskaartje zijn niet alle keramische badkamer tegels hetzelfde. Je betaalt een prijs voor het design, maar ook voor de kwaliteit.  Ondanks de meest moderne technieken waarmee deze badkamertegels gemaakt worden, ontstaan er hier en daar toch lichte verschillen in kleur en formaat. Je zal in de tegelwinkel dan ook eerste en tweede keuze tegels vinden.

Vergeet niet te vragen of de badkamertegels die je wil gebruiken voor de vloer, al dan niet voorzien zijn van een antislip laag. In een natte ruimte is dit geen overbodige luxe.

  1. Denk goed na over je ontwerp!

kiezen van tegels voor de badkamermuur.We willen allemaal een reusachtige badkamer met een design gevoel. In realiteit nemen de meest badkamers geen al te gigantische proporties aan. Met een slim ontwerp kom je meestal al heel ver in het creëren  van een ruimtegevoel.

Heb je een kleine ruimte, kies dan bij voorkeur grotere tegels. Rechthoekige tegels die liggend geplaatst worden rekken als het ware de kamer uit. Plaats je dezelfde tegels verticaal, verhoog je het plafond. Algemeen gezien worden ruimtes met hoge plafonds als ruim ervaren.

Ook kleuren maken een verschil, gebruik lichte neutrale tegels om het natuurlijk daglicht die in de ruimte valt te weerkaatsen. Je kan dit licht kleurenpallet rustig combineren met een felle accentmuur om een WOW effect te krijgen.

Grote tegels plaatsten in kleine ruimtes hebben wel het nadeel dat je met veel snijafval zit en het is vooral moeilijk werken rond buizen en vormen. Met kleinere mozaïektegels heb je dit probleem dan weer niet.  Durf een combinatie van deze twee tegels in je ruimte te gebruiken. Een geslaagde combinatie bespaart je veel extra kosten bij de plaatsing en kan voor een unieke sfeer in je badkamer zorgen.

  1. Hou rekening met het prijskaartje!

badkamertegels rekeningHet prijskaartje van je badkamertegels hangt af van drie factoren:

  1. Materiaal keuze:
  2. De ruimte
  3. Ga je de tegels al dan niet zelf plaatsten.

Standaard rekent men bij badkamertegels op een gemiddelde  prijs van 80 Euro per vierkante meter. Kies je ervoor om de tegels te laten plaatsten moet je al snel op een extra 50 euro per vierkante meter rekenen. Kies je ervoor om de tegels zelf te plaatsen, vergeet dan niet extra materialen zoals lijm, voegsel, slijpmachine, … mee te nemen in je berekening.

 

Ik wens je alvast veel succes in de zoektocht naar jouw perfecte tegels voor je badkamermuur en je mag het resultaat altijd delen…

X

*alle foto’s zijn afkomstig van pixabay.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s