Een worteltje extra voor #wereldveggiedag

Onlangs heb ik de vree sympathieke Fien leren kennen. We vielen op als enige twee veggies op een vleesorgie, euh.. bbq 🙂 . Ik uit nieuwsgierigheid, Fien uit overtuiging.  Met hart en ziel praatte ze over het “veggie” zijn en haar werk bij EVA vzw (https://www.facebook.com/evavzw). Op 1 oktober kunnen we allemaal dat “veggie” zijn eens mee proberen #wereldveggiedag.

Als wanna be foodie ga ik de uitdaging aan om jullie een veggie gerechtje aan de hand te doen.

Dus met fierheid, tovert deze niet-keukenprinses een vegetarische schotel uit haar hoed voor wereldveggiedag (en Fien).

Vreewijze Italiaanse “veggie” verwennerij! (Fien was een Gentse 😉 )

wereld veggie dagTelt de uitdrukking ‘uit mijn hoed toveren’ ook voor kei lekkere receptjes in een kookboek gevonden? Soit, het kookboek is Pasta van de Love Food reeks en op pagina 188- Cannelloni in tomaten-paprikasaus.

Je hebt nodig: 12 cannellonibuizen, een diepvrieszakje broccoli, een paar sneden oud brood, 150 ml melk, olijfolie, 225 gr mascarpone, wat vers geraspte pecorino, en voor de saus een uitje, knoflook, 3 rode paprikas, twee blikjes tomaten in stukjes en wat basilicum

Hoe begin je eraan… met een lekker glas kriek…voor de chef 🙂 De keuze van drank is vrij te bepalen, maar is wel gezellig zo.

wereldveggiedagDan… handen uit de mouwen! Begin met een uitje en knoflook te pellen. Snij ze in stukjes en stoof ze aan in een ruime pot met de olijfolie. Voeg hierbij de rode paprika (in stukjes gesneden) bij. Laat die wat bakken en  doe er nadien de blikjes tomaat bij. Sudderen voor een 20 minuutjes en klaar! Geef toe, valt mee hé.

Broccoli stoom ik en doe ze nadien in een ruime kom. Nadat mijn gestoomde broccoli wat afgekoeld is krijgt ze het gezelschap van de mascarpone, het broodkruim, de melk, en deel van de pecorino erbij. Mixen en grondig pureren.

Neem een ruime ovenschaal (klinkt professioneel niet? ) bedek de bodem met de helft van de tomaten en paprika saus. Neem de cannelloni en vul ze met het mascarpone/broccoli mengsel. De eerste keer deed ik dit met een lepel en heel mijn keuken, mijn handen, mijn kleren tot mijn haar zat vol met het spul. Alles behalve die rotbuisjes. Een spuitzak kopen is dus een noodzakelijke aankoop waar je geen spuit van zal hebben. (trust me).

Leg de gevulde buisjes netjes in de saus en bedek ze met een dekentje van de resterende saus. Maak het geheel af met wat pecorino en doe een Jamie Oliverke en ‘drizzle some olive oil on the top’. Dan in de oven.  25 minuutjes op 190°C.

IMG_20131005_191539Het resultaat is een gerechtje dat ik aan al mijn veggi vriendjes durf voor te schotelen en telkens succes mee heb.

Smakkelijk!

X

IMG_20131005_191504

PS: Heb jij ook een WOW veggie gerecht? Laat me iets weten… #SharingIsCaring

Advertenties

2 gedachtes over “Een worteltje extra voor #wereldveggiedag

  1. Pingback: Mijn top drie van gemarineerde ribbetjes! | Blue tales

  2. Pingback: Gemarineerde ribbetjes TOP 3 #nomnom - BlueTales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s